2024 bútor trendek - Organikus környezet

2024.02.29

Irány 2024

Ha tervezi vagy már elhatározta, hogy felfrissíti otthona megjelenését, akkor ehhez jó ismerni az új trendeket a bútorok kiválasztása előtt. Ha új bútorvásárlás van a láthatáron, akkor talán kíváncsi, milyen trendek várnak - vagy folytatódnak - 2024-ben.

Vonalak

Az éles bútorvonalak továbbra is feloldódnak a lágyabb ívek és formák között. Ezek a trendek a bútorok és a lakberendezés organikusabb stílusának preferálását jelzik. Az egyenes vonalak nem igazán organikusak, míg a görbe vonal inkább a természetben látható, így egyes bútorok esetében - például dohányzóasztal, székek, kanapé - törekedjünk a természetességre. 

Kényelem

A kényelem a legfontosabb, és nem csak a kanapén. Többféle ülőalkalmatosságon is megjelenik plusz párnázást, beleértve a bárszékek kárpitozott ülését és/vagy háttámláját, különösen a konyhaszigeten vagy a félszigeten való használatra tervezettek esetében. Az elmúlt évek változásai miatt a konyhának sok esetben irodaként is kell funkcionálnia, amely a kényelmet helyezi prioritásba. 

Többcélú bútorok

Ne féljünk az egyes bútordarabokat különböző helyiségekben különböző funkciókra használni. Egy szekreter például funkcionálhat az előszobában is, de helyet kaphat a konyhában otthoni irodaként. Nagyon fontos, hogy képesek legyünk darabokat venni és rugalmasabban használni őket. 

Hangsúlyos egyedi megjelenésű bútorok

Ahogyan az öltözködésünket is feldobhatja egy két kiemelkedő és egyedi kiegészítő, úgy lakásunknál is igaz, hogy egy-két feltűnő, határozott és mutatós darab divatossá tehet egy teret.  A lényeg a mértékletesség, ne pakoljunk túl sok hangsúlyos bútort egy térbe, mert könnyen elviszi a fókuszt és csak a kuszaság marad hátra. 

Az arany újra színre lép

Az arany újbóli megjelenése a lakberendezésben nem csak egy villanás. A bútorokban, különösen az aranykeretes asztalokban és székekben - beleértve a konyhát is - továbbra is egyre többet fogsz látni belőle csillogni. Az arany ráadásul tökéletes összhangban van a föld színekkel, így harmonikus kiegészítője lehet otthonodnak. 

Színek, anyagok

Az organikus színek és anyagok kiváló alapjaként szolgálhatnak egy-két feltűnőbb textúrának vagy színnek is. Egy letsiztult pure otthon ékköve lehet egy erősen mintázott, színben harmonizáló füles fotel vagy éppen egy vegyes anyagú mutatós étkezőasztal.